Ford Mustang ble verdens mest solgte sportsbil for 3. året på rad!

20.04.2018

Stor etterspørsel etter nye Ford Mustang har bidratt til at  det amerikanske sportsbilikonet for tredje året på rad er verdens mest  solgte sportsbil.


- Verden elsker Mustang. Den  representerer det beste av amerikansk design, frihetsfølelse og  overbevisende prestasjoner. Ikonets personlighet appellerer til alle,  uavhengig av land, sier adm. dir. Per Gunnar Berg hos Ford Motor Norge.

Ifølge  en helt fersk Ford-analyse av registreringstall fra IHS Markit, ble det  totalt solgt 125 809 Ford Mustanger til hele 146 land i løpet av  fjoråret. 

Bare i USA ble det registrert 81 866 nye Mustanger i  2017. Det betyr at nesten to av tre registrerte salg skjedde i samme  landet som bilen er produsert.  Der ble en ny modell av sportsbilikonet  introdusert i fjor.


Solgte 13 000 Mustanger i Europa i fjor 

Ford  solgte også hele 13 000 Mustanger i Europa i fjor. Ifølge selskapets  statistikk ble blant annet Porsche 911 forbigått i hele 13 europeiske  markeder som for eksempel Storbritannia og Spania. 

De fem største  markedene for Mustang i Europa var Tyskland (5742 solgte),  Storbritannia (2211), Frankrike (942), Belgia (900) og Sverige (512.) I  Norge ble det ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) solgt 21  nye Ford Mustang.

I alt er det solgt mer enn 35 000 Ford Mustang i  Europa siden den kom hit i 2015. I Norge er det solgt i alt 100 Ford  Mustang i den samme perioden.
Ny, raskere og enda bedre Mustang Norges-klar i løpet av våren

Den  helt nye Ford Mustang kommer til Norge i løpet av våren. Den kommer  både som kabriolet og fastback. Både motorer og understell er forbedret  på ikonet. Med Fords 5.0-liters V8-motor som leverer 450 HK, gjør den  unna 0-100 km/t på 4,3 sekunder i kombinasjon med den nye, lynraske  10-trinns automatgirkassen.


For flere bilder, video og informasjon om nye Ford Mustang: KLIKK HER


Den nye 2.3-liters Ecoboost-motoren  leverer 290 HK, og gir en enda bedre kjøreopplevelse enn forgjengeren.  Dette skjer ved hjelp av en overboost-funksjon for turboladeren som blir  iverksatt ved kraftig akselerasjon under girskiftene til den nye  10-trinns automatgirkassen. Dreiemomentet på EcoBoost-motoren er på 440  Nm.


Enda mer premium-følelse

Designet er  gjenkjennbart og tar vare på mer enn 50 år med tradisjoner. Samtidig har  bilen gjennomgått forandringer som får den til å fremstå enda mer  muskuløs, men likevel mer strømlinjeformet og atletisk. Materialvalget i  interiøret gir også mer premium-følelse. Det er mykere og det er  håndsøm i midtkonsollen. En ny startknapp i bilen blinker rødt fra bilen  låses opp til du vekker motoren til live.

Nye Mustang får Fords  første 12-tommers krystallklare digitale LCD-skjerm i dashbordet. På det  kan du velge mellom bilens ulike kjøremodus. I tillegg til Normal,  Sport, Bane og Snø-/regn-modus har du i nye Mustang fått to nye  kjøreoppsett (Drag mode og MyMode). 


Feiret akkurat 54 års bursdag

Den  originale Ford Mustang som produksjonsbil ble for første gang vist frem  for publikum under New York World’s Fair den 17. april 1964.  Mustang-fanklubber, eiere og andre fans feiret derfor fødselsdagen til  sportsbilikonet, «Mustang Day» i går. 

- Jeg råder alle  Mustang-entusiaster til å ta en tur innom en av våre forhandlere for å  se og føle på dagens Mustang og lære litt om den. Det er intet mindre  enn imponerende at en bilmodell har tatt verden med storm i hele 54 år.  Jeg tror det handler om at bilen har en perfekt balanse mellom å ta vare  på sine røtter og samtidig evne å ta i bruk det siste innenfor  teknologi for den optimale og herlige kjøreopplevelsen som hele tiden  har vært Mustangs DNA, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge,  Per Gunnar Berg.


Kontakt oss Les mer
Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer