Nå kommer nye Ford Explorer ladbar hybrid til Norge

15.05.2020

De første eksemplarene av den nye, store og svært godt utstyrte 7-seters SUV-en Ford Explorer ladbare hybrid er kommet til Norge.

- Nye Ford Explorer ladbar hybrid er den største og råeste SUV-en vi noen gang har tilbudt våre norske kunder. Her er det god plass til 7 personer, alt av utstyr er standard, den kan trekke henger på 2500 kg og kjøre opptil 42 km på ren elektrisitet. Dette er en drømme-SUV for Norge, sier Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge.

For flere bilder, video og tekniske spesifikasjoner: KLIKK HER

Under panseret på den store og luksuriøse SUV-en finner man Fords 3.0-liters V6 EcoBoost-motor. I kombinasjon med en elektrisk motor gir den en totaleffekt på hele 457 HK og 825 Nm dreiemoment. Litium-ion batteriet er på 13,6 kWh og kan både lades opp eksternt og ved hjelp av bilens bremseenergi.

Den elektriske rekkevidden til den store og luksuriøse ladbare SUV-en er opptil 42 km, målt etter den nye og strenge WLTP-metoden. Blandet forbruk etter WLTP-målemetoden er oppgitt til kun 0,31 l/mil, med et CO2-utslipp på 71 g/km.

Nye Ford Explorer er den 6. generasjonen av det som er Amerikas mest solgte SUV.

Tilbys i to svært godt utstyrte varianter

Nye Ford Explorer ladbar hybrid tilbys i to svært godt utstyrte varianter, begge med Fords avanserte firehjulstrekksystem:

  • Den Ford Performance-inspirerte Explorer ST-Line koster fra 887 500 kroner*
  • For den luksuriøse Explorer Platinum vil prisen være fra 904 500 kroner*

På listen over standardutstyr finner vi blant annet 20’’ aluminiumsfelger, LED hovedlys, 12,3’’ heldigitalt instrumentpanel, panoramatak, 10-veis elektriske skinnseter med massasje, forseter med varme og kjøling, varme i baksetene, elektrisk nedfelling av 3. seterad, adaptiv cruisekontroll med køassistent og filsentrering, handsfree bakluke og premium lydanlegg fra B&O. 

Nye Ford Explorer interiør

Elektrisk kjøring

Sjåføren kan selv bestemme når bilen skal kjøre elektrisk. Dette gjøres ved hjelp av kjøremodusene "EV-Auto", "EV-Nå", "EV-Senere" og "EV-Lading". Når batteriet begynner å bli tomt bytter Exploreren selv til "EV-Auto".

Forventet ladetid til 100 % fra en 230 volts kontakt er under 5 timer og 50 minutter – eller ca. 4 timer og 20 minutter med en Ford veggmontert ladeboks.

Explorers parallellhybridsystem gjør at du kan benytte kreftene og dreiemomentet fra begge motorene når du virkelig trenger det. Med Fords avanserte 10-trinns automatgirkasse blir både drivstoffeffektiviteten og kjørekomforten ytterligere forbedret.

7 kjøremoduser

Det intelligente firehjulstrekksystemet sørger for maksimal fremkommelighet. Det skjer ved hjelp av en rekke sensorer som måler og analyserer data om alt fra lufttemperatur og veigrep til fart og eventuell hengerlast hvert 10. millisekund. En helt ny elektromekanisk kløtsj sørger også for at kreftene mellom for- og bakhjulene sømløst justeres på 100 millisekunder.

Nye Explorer har hele ulike 7 kjøremoduser som tilpasser bilens kjøreegenskaper til forskjellige kjøreforhold. Velg mellom «Normal», «Sport», «Terreng», «Glatt», «Tauemodus», «Eco», «Dyp snø og Sand». Bilens heldigitale instrumentpanel endrer også visning for de ulike kjøremodusene.

Masse plass og luksus innvendig

Den mer enn 5 meter lange, 2 meter brede og nesten 2 meter høye Explorer har svært god plass til 7 personer inni bilen. Det er også hele fem 12-volt-uttak, doble USB-porter både for 1. og 2. seterad, 12 koppholdere og 3-soners klimaanlegg.

Elektrisk nedfelling av 3. seterad er standard. Med disse setene foldet ned har du hele 2274 liter bagasjeromsplass. I kupeen er det også rikelig med oppbevaringsrom på tilsammen hele 123 liter for passasjerene i alle de tre seteradene.

Forsetene leveres med både varme og kjøling, massasje og 10-veis elektrisk justering for maksimal komfort. Oppvarmede seter i 2. rad, trådløs lading av mobiltelefon, oppvarmet ratt og elektrisk justering av rattstammen er noen av komfortfunksjonene som leveres som standard. Bilen leveres også med premium B&O lydsystem med 14 høyttalere og 980 watt som standard.

Det eksepsjonelt romslige interiøret er utviklet med tanke på komfort, og kommer bl.a. med en 10,1 tommers sentralt plassert touchskjerm og et heldigitalt instrumentpanel på 12,3 tommer. Touchskjermens glass kan sammenlignes med det som brukes på smarttelefoner og nettbrett, noe som gir raskere og mer responsiv samhandling med SYNC 3 infotainmentsystemet, som også tillater brukeren å styre en rekke funksjoner ved enkle stemmekommandoer.

Nye Ford Explorer 7-seters SUV

Kommer med egen modemteknologi

FordPass Connect modemteknologi gjør Explorer ladbar hybrid til et mobil WiFi-hotspot med tilkobling for opptil 10 enheter. FordPass kan hjelpe sjåføren med å planlegge raskere, gi mindre stressende kjøreturer med Live Traffic oppdateringer i navigasjonssystemet og muliggjøre streaming av underholdning på turen. I tillegg gir FordPass Connect en rekke praktiske funksjoner via FordPass mobilappen, bl.a. kjøretøylokasjon, kjøretøystatus og fjernstyrt låsing/opplåsing. FordPass appen kan også brukes til å styre forvarming av bilen mens den lades, eller man kan fjernstarte bilen når den ikke står til lading.

Nye Ford Explorer ladbar hybrid

Toppscore i kollisjonstest med avanserte førerassistanseteknologier

Nye Ford Explorer ladbar hybrid fikk nylig toppscore og 5 stjerner i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP. Den kommer med en rekke avanserte førerassistanseteknologier som gjør kjøreturene dine enda bedre, inkludert systemer som gjør det enklere å manøvrere den store SUV-en i et urbant miljø:

  • Selvkjørende parkeringsassistent: Med ett trykk får du en fullautomatisert manøver som både kan lukeparkere og parkere vinkelrett inn i en luke som i et parkeringshus. Systemet finner også parkeringsplass for deg. Et 360 graders kamera bidrar også til å gjøre parkeringen mer oversiktlig.
  • Blindsoneovervåkning av kryssende trafikk ved rygging: Systemet bremser automatisk ned ved behov.
  • Nytt sikkerhetssystem ved rygging: For første gang i Europa introduserer Ford også et bremsesystem ved rygging som ved hjelp av radar, kameraer og ultrasoniske sensorer kan registrere et objekt i bilens ryggebane som er mer enn 28 cm høyt og 7,5 cm bredt. Systemet kan bremse automatisk ned for å unngå et sammenstøt med objektet.
  • Antikollisjonssystem med aktiv bremsing og fotgjenger- og syklistoppdagelse.
  • Ny bremseteknologi bidrar til at bilen automatisk bremser etter et eventuelt sammenstøt for å redusere risikoen for påfølgende skader.
  • Adaptiv cruisekontroll med køassistent og filsentrering: Teknologien hjelper Explorer med å opprettholde en komfortabel avstand til kjøretøyene foran, og bidrar i tillegg til å holde kjøretøyet sentrert i veibanen. I tillegg kan teknologien justere hastigheten innenfor lovlige grenser ved å overvåke trafikkskilt i tillegg til bruk av informasjon fra navigasjonssystemet.

- Med sin massive karisma, sin enestående tilstedeværelse på veien og med alt utstyr som standard er det egentlig bare valg av farge og eventuelt hengerfeste kunden trenger å tenke på. Vi garanterer at de får en helt unik SUV med kjøreglede, plass og krefter i massevis, lover Per Gunnar Berg.

Kontakt ossBestill prøvekjøringLes mer om Ford Explorer ladbar hybrid

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer