Neste generasjon Ford Transit Custom kommer som helelektrisk og ladbar hybrid i 2023

17.03.2021

Ford bekreftet i dag at den neste generasjons Ford Transit Custom-serien - som kommer i produksjon i midten av 2023 - kommer som helelektrisk og ladbar hybrid.

Den nye Ford Transit Custom-serien, som både inkluderer Transit Custom og den store 8/9-seteren Tourneo Custom, kommer også som mild hybrid og med konvensjonelle motoralternativer. Dette blir det mest omfattende utvalget av Transit Custom-modeller som noensinne har vært tilbudt.

Alle varianter av den neste generasjons Transit Custom vil bli produsert ved Ford Otosan, Fords joint venture fabrikk i Kocaeli i Tyrkia. I tillegg vil også neste generasjon Volkswagen 1-tonns nyttekjøretøy bli produsert ved fabrikken.

– Neste generasjon av Transit Custom-serien, som inkluderer helelektrisk og ladbar hybrid, vil styrke Fords posisjon som Europas største nyttekjøretøymerke. Transit Custom er en av våre viktigste nyttekjøretøy, og den er svært viktig for bærekraftig og lønnsom drift, basert på elektrifisering, for Ford i Europa, sier toppsjefen i Ford Europa, Stuart Rowley.

2 av 3 Ford nyttekjøretøy skal være helelektriske eller ladbare hybrider i 2030

Alle nyttekjøretøymodeller fra Ford skal i løpet av 2024 være tilgjengelige som helelektriske eller ladbare hybrider. I 2030 forventer de at hele 2/3 av deres nyttekjøretøysalg enten er helelektrisk eller ladbare hybrider.

I 2020 var Ford for sjette året på rad det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa. Trenden har også fortsatt så langt i 2021, hvor bilprodusenten har beholdt sin topplassering.

Fortsatt vekst i nyttekjøretøymarkedet betyr økt satsing for Ford på nyttekjøretøy og de skal bl.a. tilby nye produkter og tjenester med et omfattende samarbeid med sertifiserte ombyggere.

Et økosystem av tilkoblede tjenester skal bidra til økt vekst for kundene

Et økosystem av tilkoblede digitale tjenester skal både gi bedre kundeopplevelse og bidra til økt vekst for virksomhetene. Dette inkluderer blant annet produktivitetstjenester og informasjon om oppetid for opptil fem nyttekjøretøy i FordPass Pro.

– En investering for fremtiden

– I dag starter vi en stor strategisk investering som vil bidra til å sette sitt preg på bilindustrien. Fabrikken vår i Kocaeli skal nå gjøres om til Tyrkias første og eneste integrerte produksjonssenter for å produsere både elektriske biler og batterier. Vi ser på denne investeringen - som vil skje over det neste tiåret - som et strategisk trekk for fremtiden og takker Ford Motor Company for deres tillit til Tyrkia og Ford Otosan som gjorde investeringen mulig, sier Ali Koç, chairman i Ford Otosan og vice chairman i Koç Holding Board of Directors.

I dag blir rundt 85 % av alle Transit-varebilene produsert av Ford Otosan i Tyrkia.

Ford Otosan la i desember frem en plan for å investere mer enn 2 milliarder euro for å øke bil- og batteriproduksjonen på fabrikken i Kocaeli. Det er også forventet at de kommer til å øke antall ansatte med rundt 3000 personer.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer