Nye Ford Mustang Mach-E får toppscore og 5 stjerner i Euro NCAP

27.10.2021

En av Norges aller mest solgte biler de siste månedene, nye Ford Mustang Mach-E, har fått 5 stjerner og toppscore i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP og full uttelling i Green NCAPs vurdering.

– Vi har utviklet nye Mustang Mach-E helt fra bunnen av for å være en helelektrisk bil og har hele tiden hatt fokus på maksimal sikkerhet og miljøhensyn, slik vi alltid gjør, i alle valgene som er foretatt. Resultatet er at kundene kan være helt trygge på at de kjører en bil som kan ta vare på dem samtidig som den tar vare på miljøet, sier Stuart Southgate, director, Safety Engineering i Ford Europa.

Den nye helelektriske SUV-en oppnådde en score på hele 92 % for beskyttelse av voksne og 86 % for beskyttelse av barna i EuroNCAPs strenge kollisjonstest.

En rekke avanserte førerassistanseteknologier som standard

Nye Mustang Mach-E kommer med en rekke avanserte førerassistanseteknologier - som bidrar til en tryggere og mer komfortabel kjøretur - som standard.

Disse bidro også til toppresultatene i det uavhengige kollisjonstestprogrammet, og inkluderer intelligent adaptiv cruisekontroll med køassistent og filsentrering, kollisjonsforebygging med automatisk nødbrems og filsentreringsteknologi med blindsoneovervåkning. Den helelektriske SUV-en fikk toppscore for sine filsentreringsteknologier.

Se video og bilder fra Euro NCAP testene her

Mustang Mach-E med over 20 internasjonale utmerkelser

Mustang Mach-E, som har en elektrisk rekkevidde på opptil 610 km, fikk også full uttelling på ren luft og klimagassutslipp i testene som ble utført av Green NCAP.

Disse to siste utmerkelsene bidrar til at den svært populære elektriske SUV-en - som det bare siden mai har blitt solgt mer enn 5200 av i Norge - har mottatt mer enn 20 utmerkelser og priser globalt.

Bare i løpet av de siste ukene har den blitt kåret til årets bil av den anerkjente engelske storavisen Sunday Times, og den beste elektriske bilen i 2021 av det internasjonale bilnettstedet Motor1.com.

Den har også blitt premiert med iF DESIGN AWARD for integreringen av Premium lydanlegget fra B&O. Det nye infotainmentsystemet SYNC 4, som blant annet bruker maskinlæring for raskere å kjenne igjen sjåførens preferanser, vant også «Connected Car Manufacturer Award» på Automobile Awards by MOTUL.

Mustang Mach-E er en av seks Ford-modeller som tilbys med elektrifiserte drivlinjer - som nå har oppnådd 5 stjerner og toppscore i EuroNCAP. Disse inkluderer Kuga (som kan fås som ladbar hybrid og hybrid), Explorer ladbar hybrid, Focus EcoBoost hybrid og Puma EcoBoost hybrid.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer