Fords Le Mans-seire blir LEGO-sett!

29.11.2016
For flere bilder, videoer og informasjon fra Go Further-arrangementet: KLIKK HER

-------------------------------------------

De legendariske seirene til Fords supersportsbiler i 24 timers-løpet i 1966 og i år, 50 år etter, blir nå LEGO-sett.


Den nye serien LEGO Speed Champion inkluderer nemlig bilene som ble legendariske med 50 års mellomrom. Både Ford GT40 og den nye, ekstreme Ford GT følger med i settet. Med deg får du også to sjåfører, mållinjeflagg og et flott trofé.

Skal inspirere små racerbilsjåfører og ingeniører

- Mange i mitt team vokste opp med den legendariske seieren til Ford i 1966 og synes det er morsomt å gjenskape dette øyeblikket med LEGO. Dette settet er en kraftfull måte å fortelle vår Le Mans-historie på. Samtidig vil det forhåpentligvis inspirere nye generasjoner med racerbilsjåførere, ingeniører og de andre som skal designe vår fremtid, sier Ford Performance sjef, Dave Pericak.

Tidligere i år returnerte Ford til Le Mans etter den historiske bragden i 1966 hvor hele pallen var dekket av Fords GT40 racerbilsjåfører.

- Et drømmeprosjekt

LEGO har jobbet tett med Fords designteam for å få hver detalj av de to supersportsbilene så riktig som mulig.

- Dette var et drømmeprosjekt, men med høye forventninger. Ford GT40 er en av de mest ikoniske racerbilene noensinne og den nye Ford GT er bare helt utrolig. Selv om de er designet primært for barn, vet vi at også voksne fans er interessert. Modellene kommer til å bli studert nøye, sier designsjef for LEGO Speed Champions, Craig Callum.

Callum, som på fritiden kjører Ford Model hot rod, startet som designer av fullskalabiler. Han har hjulpet til med å utvikle hele 10 prototyper før den endelige varianten ble plukket ut. Alle disse har vært bygget med eksisterende LEGO-klosser.

Dessverre er ikke dette LEGO-settet klart for bestilling til jul. Først 1. mars 2017 kan settet bestilles hos LEGO.com/shop. Skulle du ønske Ford-LEGO til jul akkurat nå så er det blant annet en Lego Ford Mustang og et sett med Ford F150 Raptor og en Ford Model A hot rod til salgs der akkurat nå.Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer