Ford Fiesta er den mest solgte bilen i Europa!

08.05.2017

Den superpopulære småbilen Ford Fiesta har skjøvet VW Golf ned fra tronen og var i mars den mest solgte bilen i Europa.

Det går frem av en gjennomgang Ford har gjort av nybilsalget i de 20 største europeiske landene.

- Fiesta var igjen vår mest solgte modell i mars. Den sto da for hele 12% av det totale Ford-salget. Kundene fortsetter å bli tiltrukket av den særpregede stilen, de sterke og drivstoffgjerrige motorene og de klasseledende kjøreegenskapene. Mars var en fantastisk måned for Ford Europa, sier adm. dir. Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

Nesten 70% av salget i mars var av modeller med høyere utstyrsnivå. Rekordmange 1,93 millioner biler ble registrert totalt i Europa i mars. Dette er en vekst på hele 10,8% sammenliknet med den samme måneden i fjor. Europa har nå overtatt rollen som det nest største bilmarkedet i verden - som tidligere var USA - ifølge tall fra konsulentselskapet JATO Dynamics. Kina er det største.

Ford solgte 199 900 biler i Europa i mars. Det er en vekst på hele 14% sammenliknet med den samme perioden i fjor. Av disse var 156 200 personbiler. Dette er også en vekst på 16% sammenliknet med mars i fjor. Ford er nå det nest mest solgte bilmerke i Europa med en markedsandel på 9,2%.

Ny Fiesta på vei

En helt ny Ford Fiesta, allerede døpt verdens mest teknologisk avanserte småbil, vil til sommeren komme til Europa og Norge.

Neste generasjon Ford Fiesta bygges på en helt ny plattform, og vokser ca. 7 cm sammenlignet med dagens modell. Interiør og eksteriør vitner om en moderne bil med fokus på design, praktiske løsninger og en rekke valgmuligheter.

Fra 187 000 kroner

Fra 187 000 kr. kan du bestille nye Ford Fiesta med en helt ny 1.1-liters bensinmotor med 85 HK og utstyrsnivået Trend. Går du opp et utstyrsnivå, fra Trend til Titanium, får du en meget godt utstyrt bil til 212 000 kr. med den samme bensinmotoren. Inkludert da er blant annet Fords avanserte SYNC 3 infotainmentsystem med 6,5 " berøringsskjerm, sportsseter foran, automatiske fjernlys, trafikkskiltgjenkjenning, automatisk klimaanlegg, 16’’ aluminiumsfelger, akustisk frontrute som ytterligere reduserer støy i kupeen, cruisekontroll og LED kjørelys.

Til høsten vil den sportslige ST-Line og den luksuriøse Vignale-varianten av nye Fiesta komme. Priser på disse kommer nærmere sommeren. Senere kommer også crossover-varianten Fiesta Active og råtassen Fiesta ST.

Nytt eksklusivt lydanlegg fra B&O Play

Med det nye partnerskapet mellom Ford og Harman Kardon tilbys neste generasjon Fiesta, som den bilmodellen, med det eksklusive lydanlegget B&O Play. Høyttalere og kalibrering er skreddersydd, og har fantastisk lyd med sine 10 høyttalere, inkludert en senterhøytaler på toppen av instrumentpanelet og en subwoofer montert i bagasjerommet. Total effekt er hele 675 watt.

Forsalget av nye Ford Fiesta har allerede startet.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer