Norgeslansering av unikt opplæringsprogram for unge sjåfører

22.06.2017

Ford Motor Norge og If lanserer Ford Driving Skills for Life - et kjøreopplæringsprogram for unge sjåfører, som alt har vært gjennomført i 35 land – og nå også Norge.

Under presselanseringen vil stortingsrepresentantene Bård Hoksrud fra Frp og samferdselspolitisk talsmann Morten Stordalen være tilstede. Rallysjåfør og ambassadør for Ford Driving Skills for Life Andreas Bakkerud deltar også på pressekonferansen.

Når: Tirsdag 27. juni klokken 10.00

Hvor: Ford Motor Norge, Lienga 2, 1411 Kolbotn.

Unge sjåfører har en langt høyere risiko for å bli involvert i alvorlige trafikkulykker enn gjennomsnittsbilisten. Forskning viser at dette skyldes ferdigheter og umodenhet.

En million har gjennomført kurset

Gjennom det internasjonale opplæringsprogrammet Ford Driving Skills for Life (DSFL) skal profesjonelle sjåfører gjøre norske ungdommer flinkere bak rattet. Kurset er gratis, og Ford har allerede gjennomført opplæringen for snart en million ungdommer mellom 18 og 24 år i 35 land.

Opplæringsprogrammet ble utviklet i 2003 av Ford Motor Company og amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for å gjøre noe med det høye antallet unge som ble drept i trafikken.

- Hos Ford har alltid sikkerhet vært det aller viktigste. Det vises blant annet ved at ingen andre bilmerker i dag har like mange 5-stjerners toppratinger i Euro NCAP som Ford. Vi er derfor veldig stolte av endelig å kunne presentere Ford Driving Skills for Life i Norge. Det er desverre altfor mange unge sjåfører som omkommer fordi de mangler erfaring bak rattet. Vårt program er skreddersydd for å lære ungdom å håndtere bilen for å unngå at ulykker i det hele tatt skjer, sier administrerende direktør i For Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Gjør ungdom til sikrere sjåfører

- Dette er et globalt program som i 14 år har vist at det gjør ungdom til sikrere sjåfører. If jobber for å øke trafikksikkerheten, og unge sjåfører er langt mer utsatt enn andre. Det er årsaken til at vi ønsker å være med, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i If.

- Enhver trafikkulykke er en for mye. Samfunnskostnadene ved alvorlige ulykker er høye, men den største prisen betales av alle som rammes og deres nærmeste. Derfor er det viktig å gjøre det vi kan for å forebygge trafikkskader, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP).

Vil forsøke seg på praktiske øvelser

Under pressekonferansen vil Ford og If ha en kort presentasjon av Ford Driving Skills for Life. Hoksrud, Stordalen, Bakkerud og en elev fra Sørby Trafikkskole skal også gjennomføre en av de praktiske øvelsene som inngår i det anerkjente kjøreprogrammet. I en distraksjonsøvelse skal de under kontrollerte forhold få oppleve hvordan mobilbruk påvirker kjøringen deres.

Velkommen!

Med vennlig hilsen

Anne Sønsteby, Informasjonsdirektør Ford Motor Norge

Jon Berge, Informasjonsdirektør If


Påmelding skjer til:

Ford Motor Norge v/Anne Sønsteby: [email protected] / mobil: 905 10 518

If v/Jon Berge: [email protected] / mobil: 905 98 680

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer