Ford Glass

Glass

Frontruten er en viktig del av bilens konstruksjon

Hvorfor er det viktig med hel frontrute?

En åpenbar grunn til at du bør skifte ut eller reparere en ødelagt frontrute er for å opprettholde god sikt. Frontruten er i tillegg en svært viktig del av bilens konstruksjon, og skader kan føre til ubalanse og dermed utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Frontruten er også integrert i mye av teknologien som finnes i Ford-biler, og det gjelder derfor å holde den i god stand for å dra nytte av disse funksjonene. De fleste Ford-modeller har varmetråder i frontruten, og mange har også for eksempel veiskilt-gjenkjenning og Active City Stop som fungerer best når frontruten er intakt. Det er krevende å håndtere disse teknologiene på best mulig måte. Denne kompetansen finner du naturligvis hos de som kan Ford best, nemlig hos oss.

Veistøv, salt og sand sliter på frontruten og kan over tid føre til en rekke små riper som svekker sikten. Dårlig sikt kan være trafikkfarlig, særlig om natten eller ved lav sol. Derfor har frontruten, som alt annet, behov for regelmessig vedlikehold. Innvendig og utvendig rengjøring og nye viskerblader vil bidra til å holde frontruten i god stand.

Skifte av ruter

For å opprettholde bilens sikkerhet er det svært viktig at bilglassruter med skade blir skiftet. Vi har det riktige glasset, den rette kompetanse og utstyret til å skifte rute på din Ford. Det er variasjoner på ruter som leveres i markedet, og ved å benytte en rute som leveres av en Ford-forhandler er du trygg på at ruten holder samme gode kvalitet som da bilen var ny. Du kan også være trygg på at du får en rute med riktig passform, egenskaper og ytelser.

Reparasjon av steinsprut

Det er fort gjort å få en steinsprut i frontruten, og i mange tilfeller kan steinspruten utvikle seg til en sprekk hvis den ikke repareres i tide. Sprekker er spesielt vanlig i de nordiske landene, der temperaturforskjeller mellom sommer og vinter er stor. Det er flere fordeler med å reparere steinsprutskader så fort som mulig. Ved å reparere steinsprut i tide vil du ikke trenge å bytte hele ruten, og det er ingen egenandel ved reparasjon. I tillegg har en reparasjon mindre påvirkning på miljøet. Vi har stort fokus på å reparere steinsprutskader, og har kompetanse og verktøyet til å utføre jobben raskt og nøyaktig.

Hva dekker forsikringen?

Med Ford Forsikring får du dekket glasskader dersom du har delkasko eller kasko, og du betaler kun egenandel hvis ruten må byttes.

Ford Forsikring er et samarbeid mellom Ford og forsikringsselskapet If, og gir deg som Ford-eier en fleksibel bilforsikring tilpasset deg og din Ford. Forsikring dekker skader på alle bilens vindusruter, samt glasstak og takluker av glass. Glasskader påvirker ikke bonusen din.


Øvrige tjenester

 • Ford EU-kontroll
 • Dekk

  Vi har alltid gode tilbud på kvalitetsdekk til din Ford.

  Les mer


 • Ford Reparasjoner
 • Reparasjoner

  Ved behov for reparasjon på slitedeler har vi alltid attraktive priser. Se alle tilgjengelige reparasjoner med oppgitt pris her.


 • Ford Service
 • Service

  Service tilpasset Ford personbiler 6 år eller eldre, for kr. 2490*

  *Prisen inkluderer arbeid, deler og mva.

  Les mer


 • Ford EU-kontroll
 • EU-kontroll

  Vi tilbyr EU-kontroll for europeiske Ford personbiler og varebiler.

  Les mer


Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer